2 Ağustos 2012 Perşembe

Team Fortress 2




Team Fortress 2, Valve tarafından üretilmiş ve satışa sunulmuş bir video oyunudur. Ayrıca The Orange Box paketinde de bulunmaktadır. Sadece internet üzerinden ücretsiz bir şekilde oynanabilen Team Fortress 2, takım tabanlı bir savaş oyunudur. Oyunda iki takım bulunmaktadır: Kırmızılar ve maviler. Takımların, renk dışında birbirinden farkı yoktur.
Oyunda, iki takımın da belirli görevleri vardır. Düşmanın bilgilerini çalmak (Capture the Flag, çanta ile temsil edilir) ve kendi üssüne getirmek, düşmanın bölgelerini ele geçirmek (Control Point) veya sahipsiz bölgeleri diğer takımdan daha önce ele geçirmek, ve son olarak üstünde bomba olan daha doğrusu bombadan bir treni hareket ettirerek karşı takımın bölgesine bırakmak(Payload). Bunlar oyunun temel görevleridir, ancak gerek Valve gerek diğer oyuncular oyun için yeni görev tipleri geliştirmektedir. Bu görevler sadece bir tur için geçerlidir ve görev bittiğinde tur da biter.Bir tur'un bitmesi için 4 yöntem vardır; süre'nin bitmesi, düşmanın bilgilerinin çalınma sayısı (Capture the Flag içindir), herhangi bir takımın bütün noktaları ele geçirmesi (Control Point içindir), bomba treninin düşman bölgesine bırakılması (Payload İçindir). Bir takım, görevi bir kere başardıktan sonra, harita değişir.

Oyunda toplam 9 tane sınıf vardır.
Bunlar:
Heavy, Demoman, Engineer, soldier, pyro, scout, spy, medic, sniper
Heavy:
Çok yavaş hareket eder. Canı çoktur. Silah olarak başlangıçta minigun, shotgun ve yumruklarını kullanır.
Demoman:
Oyundaki bütün silahları sırf patlayıcı olan sınıftır. GrenadeLauncher gibi ağır silahlar kullanır.
Engineer:
Savunma oyunlarında çok iyidirler. Bunların silah olarak sadece shotgun ve tabancaları vardır. Ama yapıt inşa edebilirler. Savunma kulesi, dispanser, teleport padler... gibi.
Soldier:
Yeni başlayanlar için önerilen bir sınıftır. Silah olarak bazuka ve shotgun kullanır.
Pyro:
Dar alanlarda kullanılabilecek en iyi sınıflardan biridir. Flametrower ve shotgun kullanır.
Scout:
Savaş alanında güçsüzdür ama görevler bakımında üstüne yoktur.
Aşırı hızlı koşar 2 defa üst üste zıplayabilir.
Spy:
Adındanda anlayabileceğiniz gibi ajan. Silahları pistol ve bıçaktır. Görünmez olabilir ve düşman kılığına girebilir.
Medic:
Oyundaki en iyi support gibi bir şey... Yakınındakilere etki olarak maksimum canını arttırır. 2 silahı vardır. Bunlardan biri taramalı diğeri ise can veren bir silahtır.
Sniper:
Adındanda anlayacağınız gibi temel silahı sniper ikinci silah kısa mesafeli bir makinalı tüfek.
Oyunu steam ile indirebilirsiniz.



Oyundan görüntüler:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder